Mellnagyobbítás, mellimplantátum, mellplasztika

Mit kell tudni a mellnagyobbításáról / mellimplantátumról / mellplasztikáról?

A mell lehet születéstől fogva gyengén fejlett, illetve bizonyos körülmények miatt meg is kisebbedhet. A jelenleg forgalomban lévő és bevizsgált implantátumoknak rákkeltő hatása nincs.

A mellnagyobbításhoz szükséges implantátum megválasztását megbeszéljük Önnel - lehet sima felszínű, normál profilú vagy emelt profilú, texturált felszínű. Az implantátum behelyezése után mindegyik típusnál kialakulhat - már akár 3 hónap múlva is - kóros kapszulaképződés. Ennek mértékét előre nem lehet meghatározni, ezért a mellnagyobbítás után kialakult, kórosan megvastagodott kapszula eltávolítása nem tartozik a műtét garanciális vállalásaihoz!

A mellnagyobbítás során a texturált felszínű implantátum esetében előfordulhat fokozott folyadékképződés a protézis körül.

A mellnagyobbítást altatásban végezzük. Az előzetesen megbeszélt nagyságú, formájú és felszínű implantátumot a mell alatti áthajlási redőből a bimbó körül vagy a hónalj felől a mirigyállomány, vagy részben a mell izomzata alá helyezzük be. A döntést esetenként a műtéti szituáció megváltoztathatja.

Az mellnagyobbítás során behelyezett implantátum a mell nagyságát megnöveli, azonban esetleges korábbi deformitásait (pl. a megereszkedést) nem korrigálja. Sőt, súlyánál fogva az implantátum még fokozza is a deformitást, ha a mellek jelentősen sorvadtak, vagy megereszkedtek.

A későbbiekben, vagy az első műtéttel egy időben így a bőrfelesleget el kell távolítani, s ez újabb műtéti hegeket eredményez.

A mellnagyobbítást követően szoros, ún. sportmelltartó viselése javasolt 4 héten át. A varratokat 14 nap múlva távolítjuk el. A mellet előírás szerint tornáztatni kell. Az implantátum behelyezése után előfordulhat feszülés, duzzanat, véraláfutás a bőrön, átmenetileg bimbóérzéketlenség.

Amennyiben az implantáció pexiával is párosul, úgy az erre vonatkozó tájékoztatóban foglaltak itt is értendők.

A legjobb minőségű implantátumok biztonságos élettartama maximum 15 év. Ennyi idő elteltével javasolt az implantátumok cseréje.

Mellnagyobbítás, mellimplantátum, mellplasztika árak

A képek megtekintéséhez kattintson ide!