Arcplasztika

Az arcplasztika nem ránctalanító műtét!

Az arcbőr természetes ráncai vagy más szerzett hegek ilyen módszerrel nem tüntethetők el, csak feszesebbé tehető a bőr, s így a ráncok elsimulnak.

Az arcplasztikai műtétet leginkább helyi érzéstelenítésben végezzük.

A metszésvonal részben a hajas fejbőrben, majd közvetlenül a fül előtt, azt megkerülve, a hajas fejbőr határán visszafordulva a nyakszirt irányában halad. Az arcbőrt a megfelelő rétegben és kiterjedésben elválasztjuk alapjától.

Öltésekkel az ún. SMAS-t (mélyebb kötőszöveti rétegeket) is megfeszítjük. A bőrfelesleget ezután kimetsszük, csomós és tovafutó öltésekkel zárjuk a sebet. Az arcplasztikai műtét után jelentős szöveti duzzanat lép fel, a gondos vérzéscsillapítások ellenére is véraláfutások keletkeznek az arcbőrben.

A bőridegek átmetszése miatt - főleg a fül környékén - átmeneti (akár több hónapig is tartó) érzéskiesés is létrejöhet. A műtétet követően szoros fejkötést kell viselni 3-4 napig, az arc folyamatos hűtése mellett! Varratszedés 10-14 nap múlva történik, átmeneti vérömlenyek még 14 napig maradhatnak. Az arc duzzanata kb. 4 hét alatt szűnik meg teljesen. (Természetesen az arcplasztika után az arc bőre ugyanúgy öregszik, mint azelőtt!)

Arcplasztika árak

A képek megtekintéséhez kattintson ide!