Kezdőlap Klínikánkról Szolgáltatásaink Média Árlista Elérhetőség Partnereink Gyakori kérdések

Arcplasztika

Az arcplasztika nem ránctalanító műtét!

Az arcbőr természetes ráncai vagy más szerzett hegek ilyen módszerrel nem tüntethetők el, csak feszesebbé tehető a bőr, s így a ráncok elsimulnak.

Az arcplasztikai műtétet leginkább helyi érzéstelenítésben végezzük.

A metszésvonal részben a hajas fejbőrben, majd közvetlenül a fül előtt, azt megkerülve, a hajas fejbőr határán visszafordulva a nyakszirt irányában halad. Az arcbőrt a megfelelő rétegben és kiterjedésben elválasztjuk alapjától.

Öltésekkel az ún. SMAS-t (mélyebb kötőszöveti rétegeket) is megfeszítjük. A bőrfelesleget ezután kimetsszük, csomós és tovafutó öltésekkel zárjuk a sebet. Az arcplasztikai műtét után jelentős szöveti duzzanat lép fel, a gondos vérzéscsillapítások ellenére is véraláfutások keletkeznek az arcbőrben.

A bőridegek átmetszése miatt - főleg a fül környékén - átmeneti (akár több hónapig is tartó) érzéskiesés is létrejöhet. A műtétet követően szoros fejkötést kell viselni 3-4 napig, az arc folyamatos hűtése mellett! Varratszedés 10-14 nap múlva történik, átmeneti vérömlenyek még 14 napig maradhatnak. Az arc duzzanata kb. 4 hét alatt szűnik meg teljesen. (Természetesen az arcplasztika után az arc bőre ugyanúgy öregszik, mint azelőtt!)

Képek